Hoe Casa Maono ontstond

"Don't dream your life, Live your dreams "  

Joachim Dhollander

Professionele kok en permacultuur farmer - altijd vol nieuwe ideeën

"It's simple. Great ingredients make great food." 

Geboren op het Belgische platteland, groeide ik op in de natuur en van kleinsaf ging ik de buren helpen in de tuin en op de landbouwgronden. Het liefst ging ik naar "meme" op bezoek, waar ik haar mocht helpen met koken!

Niet ver van mijn dorp, was er een kleine windsurfclub, waar ik op een meertje mijn eerste surfervaringen opdeed en dat was het begin van mijn passie voor "boardsporten". Ik leerde kitesurfen en golfsurfen en in de winter ga ik skiën en snowboarden. 

Gepassioneerd door koken en surfen, begon ik voor diverse surf – en ski organisaties te werken en dat is waar een windsurf/snowboardmonitrice mijn pad kruiste... ​

Nina Briot

Yogalerares en multifunctionele -  meertalige organisator 

"Expect nothing and appreciate everything" 

Geboren in het toeristische Brugge, niet ver van de zee, groeide ik op met liefde voor muziek, reizen en extreme sporten. Al op jonge leeftijd hielp ik mijn ouders in het restaurant en in mijn vrije tijd speelde ik muziek, toneel en ik de zomer vond je me vooral op het water waar ik leerde ze wind-en golfsurfen. In de winter ging ik zoveel mogelijk naar de bergen om te snowboarden.

Tijdens mijn studies communicatiewetenschappen, volgde ik een opleiding snowboardinstructeur en zo kon ik ski-en snowboardles in de winter geven en combineren met het werken voor suforganisaties in de zomer. En toen kruiste een een surfende en skiënde kok mijn pad ... . 

Samen gingen we reizen, surfen, snowboarden en kregen we de kans om in verschillende landen te werken. We beleefden fantastische tijden!

Maar toch voelden we dat we iets anders wilde doen...

Op een van onze surftrips, kwamen we toevallig terecht in de prachtige Portugese Alentejo streek, dat onmiddellijk onze aandacht trok. Hier vonden we een stuk grond niet ver van de zee. Omringd door de geur van fruitbomen en de Atlantische oceaan, zagen we dat het goed was. Hier zouden we ons huisje bouwen, hier willen we onze ervaringen en passies met anderen delen;

Natuur & Lekker en gezond eten staat centraal in ons leven. Onze favoriete sporten, zorgen ervoor dat we dicht bij moeder natuur staan (golven, wind, sneeuw, ...) – en het leert ons dat we er respect voor moeten hebben. We houden ervan om te koken, te eten en dit doen we nog het liefst door te delen met anderen. Dus begonnen we na te denken over hoe we dit alles konden combineren. Zo hoorden we over Permacultuur en begonnen we te dromen over koken met onze eigen ingrediënten uit onze eigen biologische Permacultuurtuin; Een tuin waar mensen zich kunnen ontspannen, genieten en waar we alternatieve manieren van tuinieren willen tonen.

Dankzij onze ervaringen als keukenchef en skischool manager, waar je vaak geconfronteerd word met intense drukke periodes, hebben we geleerd hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan lichaam en geest en dat je af en toe een pauze moet nemen en ontspannen.

Hierdoor proberen we veel aandacht te besteden aan gezonde voeding en geloven we in de kracht van yoga en sport, die essentieel zijn voor onze levens. 

 

We willen een plaats creëren waar je tot rust kan komen en ontspannen en dat is uiteraard voor iedereen anders: Wil je relaxen op het strand of in de tuin, bezoek je graag pittoreske dorpjes of wil je liever wat actief zijn en leren surfen, wandelen op de “fishermen” trail of een yogales meepikken, ...?

Het is met veel plezier dat we jullie verwelkomen in - Casa Maono -  om samen een lekkere maaltijd te delen, een lokaal wijntje te proeven, wat yoga te doen, te gaan surfen of gewoon te genieten in onze tuin !