top of page

Hoe Casa Maono ontstond

"Don't dream your life, Live your dreams "  

We ontdekten deze magische streek Alentejo tijdens een van onze surftrips. Omgeven door de geur van fruitbomen en van de zee, voelden we dat dit de perfecte plek zou zijn om een klein huis te bouwen, waar we onze passies en ervaringen kunnen delen met anderen.

Bij casa maono willen we een vredige plek creëren waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Welkom! En geniet van de prachtige stranden van Zuid West Portugal, bezoek de kleine vissersdorpjes,
wandel over de kustpaden, leer surfen, beoefen yoga of rust gewoon uit en voel je thuis.

DJI_0060.jpg

Wie zijn we?

DSC06540.jpg

Joachim Dhollander

Geboren in een dorpje op het Belgische platteland, groeide ik op in de natuur. Reeds als kleine jongen wou ik de buren helpen met hun tuin en ik ging graag naar mijn grootmoeders huis om haar te helpen koken! 

Het was in de plaatselijke windsurfclub, op het meertje vlakbij mijn dorp, waar ik mijn eerste stappen op een windsurfplank zette en het is deze liefde voor de natuur en het surfen die me naar Alentejo brachten. 

Toen ik als chef-kok in restaurants werkte, realiseerde ik me dat ik alleen met lokale en seizoensgebonden ingrediënten wilde koken en dat ik er altijd al van gedroomd had om mijn eigen kleine boerderij te hebben. Dus begon ik te lezen en permacultuurcursussen te volgen en zo is de Casa Maono tuin ontstaan.
 

Om meer te weten te komen over Joachim zijn permacultuur en kookwerk, volg @permaculture_maono 

DSC_2233.JPG

Nina Briot

Geboren in de mooie stad Brugge, vlakbij de zee, groeide ik op met de liefde voor muziek, reizen en board-sports. Dankzij mijn ouders kreeg ik al op jonge leeftijd de kans om te reizen en zij steunden mij in mijn passies voor snowboarden en surfen.

Als kind begon ik met windsurfen, maar al snel was ik ook verkocht aan het surfen op golven en sneeuw... .


Yoga kwam in mijn leven als een manier om snowboard- en surfblessures te voorkomen en ervan te herstellen. Om de diepere betekenis van yoga te begrijpen, begon ik in een lerarenopleiding en sindsdien ben ik niet meer gestopt met het verdiepen van mijn kennis en geniet ik ervan mijn yoga-passie met mensen te delen onder andere in de tuin van Casa Maono.

Om meer te weten over Nina's yoga werk volg @yoga_maono

bottom of page